Pazar, Temmuz 26, 2009

EMC EmailXtender ile yaşamak zor.

EMC E-mail Xtender 4.81.655 e-posta arşivle yazılımını kullanmanın hayatımıza kattığı bir sürü zihin egzersizleri ve güzellikler (!) var. Bu aralar yaşadığımız klasik bir septomdan bahsetmek istiyorum kısaca.

(Bunu başka bir bakışla EMC’nin değil de Active Directory’nin bir sorunu gibi görmek de mümkün. Bakış açısına göre değişir tabi.)

Exchange ortamında dağıtım gruplarını GAL’in en tepesinde görebilmek için başına boşluk koymak gibi bir yöntem benimsenmiş durumda ortamımızda. Bu boşluk işareti Display Name ve Alias alanlarının her ikisinde de bulunuyor.

Bir şubeyi teker teker kullanıcı bazında değil de DG’ye dayanarak arşivlemeye çalıştığımızda önce Türkçe karakterlerin EX’in shortcut ekranında ş>s vb. klasik Türkçe karakter problemi sonucunda dönüştüğünü ve arşivlemenin çalışmadığını gördük. EMC’ye açtığımız çağrıda ilk olarak sunucunun İngilizce olan dil ayarlarını Türkçe’ye çevirmemizi önerdiler. Bunu yaptık ama hala SQL, indeksleme vb. konulardaki olası yan etkileri hakkında emin değiliz. Hala test ediyoruz. Umarım bir sorun çıkmayacaktır.

Ancak bu adımdan sonra da sorunun düzelmediğini gördük. Bunun üzerine daha önceden başak bir sorundan hatırladığım gibi Alias’daki boşluk karakterini kaldırdım. ve bingo ! Sorun çözüldü.

Şimdi GAL’deki bu boşluk kullanan DG’leri nasıl değiştiririz, en az kullanıcı rahatsızlığı yaratarak bu sorundan nasıl kurtuluruzu düşünüyoruz.

Bir yandan da dil ayarı değişen sunucuda sorun çıkmaması için dua üstüne dua ediyoruz :)

Hiç yorum yok: